18.03.16

Леся ураїнка - дітям



Напередодні Всесвітнього  Дня поезії  шкільний бібліотекар Грушко Маргарита Пилипівна  підготувала та провела літературно – музичну годину  для учнів 2 – 4 класів «Довго щирими словами до людей промовлятиму я»,  присвячену 145 –річчю з дня народження видатної української поетеси Лариси Петрівни Косач - Квітки. Леся Українка – це ніжне і дзвінке ім’я належить до найвеличніших імен нашого народу.  ЇЇ щирі слова, складені у вірші, покладені на музику, і сьогодні промовляють до нас. Метою цього заходу було розповісти про життя цієї геніальної жінки, донести багатогранність її таланту, щирість поетичного слова не тільки до розуму, а й до серця кожного маленького школяра. Досягти цієї мети допомагали медіа засоби – мультимедійна презентація, демонстрація документального фільму про дитинство  цієї   жінки-легенди , відеозаписи    пісень, написаних на вірші неперевершеної майстрині слова. З допомогою бук трейлера  та мультфільму діти познайомилися з казками «Лелія» та «Біда навчить», написаними Лесею Українкою. 
Чудові вірші української поетеси прозвучали у виконанні талановитих декламаторів -  учениць  нашої школи Біжко Поліни, Трофименко Насті, Лободи Віки, Годько Ані, Дяків Даші , Лисенко Маші, Гасанової Елі, Ткаченко Софії.
         ЇЇ поезія вражає красою мрії, глибиною думки, музикою мови.  Леся Українка,  як ніхто інший, вміла вдивлятися в природу, шанувати і любити людей, була одночасно мужньою і вразливою. Нам всім є чого навчитися як з віршів, так і з самого життя Лесі Українки.
 
  


Немає коментарів:

Дописати коментар