02.10.15

День самоврядування

Самоврядування – один із головних принципів діяльності учнівської спільноти. Саме учнівське самоврядування – це не лише самостійне вирішення різноманітних питань, а й самостійне виконання, проведення, планування різноманітних заходів, відповідальність за які несуть самі учні-лідери. Наш час потребує нових лідерів – людей  компетентних, відповідальних, здатних мислити не ординарно. Ось чому головне завдання школи – знайти і підтримати учнівську молодь, чия життєва позиція спрямована на активну участь у громадському житті.
Тому у ЗОШ №2 м. Марганцю стало доброю традицією напередодні  Дня учителя проводити День шкільного самоврядування. До цього дня уся учнівська родина готується довго і старанно. Продумуємо все до останньої дрібниці, аби цей день дійсно став цікавим для усієї шкільної громади. Перш за все була обрана адміністрація школи. Обов’язки директора школи виконував учень 11класу Дувергер Давід, завучем з навчально-виховної роботи в цей день була Ковтун Олена. Також серед старшокласників були обрані вчителі-предметники, які в цей день вели уроки у початковій та середній школі. А найцікавіше  те, що вчителі спробували себе в ролі учнів – був створений 12-А клас, в якому були проведені уроки англійської, української мов та математики. Виявляється не так легко на уроці постійно бути присутнім під пильним оком вчителя.
Старшокласники зрозуміли, що робота вчителя не є легкою і потребує витримки, досвіду, знань, впевненості, терпіння та щоденної копіткої підготовки.
Закінчився цей день святковим концертом.
Професія  вчителя дуже важлива і відповідальна. Адже вчитель, як і лікар - не може припускатися помилок, бо в його руках - душі його учнів.
 

Немає коментарів:

Дописати коментар